Росія п’ять разів вдарила ракетами по Харківщині та Донеччині – Генштаб

За минулу добу росіяни завдали п’ять ракетних ударів по населених пунктах Харківської та Донецької областей.

Ворог також близько 45 разів обстріляв з реактивних систем залпового вогню позиції українських військ та мирні міста і села. Про це вранці 23 листопада повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника там не виявлено.

“На Сіверському напрямку у прикордонних районах Брянської та Курської областей противник продовжує проведення демонстраційних і провокаційних дій. Здійснив обстріли з реактивної та ствольної артилерії в районах населених пунктів Семенівка Чернігівської області та Нововасилівка, Кустине, Дружба, Вільна Слобода і Шалигіне на Сумщині”, − йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог рахує втрати: повідомили гарні новини з південного фронту

На Куп’янському та Лиманському напрямках російські загарбники ведуть оборону. Обстрілюють з танків та артилерії, зокрема в районах населених пунктів Кислівка, Табаївка, Крохмальне, Берестове і Вишневе Харківської області та Новоселівське, Стельмахівка, Макіївка, Площанка, Ямполівка та Білогорівка на Луганщині.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій. Там ворог із танків та усього спектру артилерії обстріляв райони населених пунктів Спірне, Виїмка, Берестове, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Андріївка, Зеленопілля, Курдюмівка, Яковлівка, Кліщіївка, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське та Мар’їнка.

Ворог намагається оборонятися на Новопавлівському та Запорізькому напрямках. Зафіксовано обстріли позицій Сил оборони та районів населених пунктів Вугледар, Пречистівка, Шахтарське, Велика Новосілка, Времівка, Новопіль на Донеччині та Зелений Гай, Дорожнянка, Темирівка, Полтавка, Червоне і Оріхів Запорізької області.

На Криворізькому та Херсонському напрямках противник веде позиційну оборону, покращує фортифікаційне обладнання позицій. Росіяни не припиняють артилерійських обстрілів позицій українських військ і населених пунктів на правому березі Дніпра. Задіяв ствольну та реактивну артилерію для обстрілів населених пунктів Мар’ївка Дніпропетровської області, а також Дудчани, Качкарівка, Новотягинка, Токарівка, Понятівка, Антонівка і Дніпровське Херсонської області та міста Херсон.

Вночі 23 листопада росіяни обстріляли пологове відділення Вільнянської лікарні на Запоріжжі. Вбито немовля, яке щойно з’явилося на світ, написав очільник Запорізької військової адміністрації Олександр Старух.

2 листопада окупанти накрили вогнем Оріхів Запорізької області. В результаті прямого влучання у пункт видачі гуманітарної допомоги у приміщенні школи загинув соціальний працівник. Ще дві жінки поранені.