Не “вбивайте” свій гардероб.  Які речі не можна зберігати на вішаках

У гардеробі кожної людини знайдуться речі, які вимагають особливого зберігання.

Одні треба тримати лише в розвішаному вигляді на вішаках, інші у складеному. Не знаючи цього, ви вкорочуєте термін життя гардероба, передає Gazeta.ua.

Визначальним при виборі методу зберігання речей є тканини, з яких ті пошиті.

Наприклад, всі речі зі струменевих тканин (шовк, атлас) необхідно розвішувати на вішалках. Інакше на матеріалі можуть залишитися заломи, які складно буде розгладити навіть праскою.

Одяг, який потрібно зберігати на вішалках

Льон

Одяг з льону досить легкий, через що швидко мнеться і дуже складно розгладжується. Тож для штанів, спідниць і сорочок з цієї тканини варто виділити окремі вішаки в шафі.

Жакет

Жакети зазвичай мають жорсткий крій, тому заломи на тканини неприпустимі. Щоб розгладити їх, знадобиться чимало часу та зусиль. Тому зберігайте жакети на плічках.

Пальто

Важкий осінній і зимовий одяг може деформуватися, якщо не в сезон його зберігати в складеному вигляді. Повісьте пальто на вішалку, а зверху надіньте чохол для одягу. Так предмет гардероба прослужить не один рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пальта та светри будуть як нові: важливі поради у догляді за речами з кашеміру та вовни

Одяг, який не можна зберігати на вішалці

Одяг для спорту

Щільні матеріали змушують еластичні речі втрачати форму, тому зберігайте їх складеними, окремо від іншого одягу.

Сукні-светри та важкі сукні

В’язані моделі або сукні, розшиті паєтками і бісером, можуть розтягнутися під власною вагою на плічках. Їх краще прибрати в шафу.

Шарфи

Найкраще їх зберігати в скрученому вигляді у шафі, якщо не йдеться про шовкові варіанти. Виділіть для цієї частини гардероба окреме місце на полиці.

Важкі светри і трикотаж

Під власною вагою на плічках товсті джемпери швидко втратять форму. Складіть їх по швах і приберіть на полицю, так вони прослужать набагато довше.

Порядок у шафах допоможе заощадити час і зусилля під час одягання.

Правильно складені чи розвішені речі додають простору гардеробним. І тоді питань “куди ж його все запихати”, просто не виникатиме.

Поради, як навести порядок в шафі, щоб стало більше місця за посиланням.