Столтенберг: НАТО посилює свої підрозділи на східному фланзі і приводить їх у боєготовність

НАТО збільшує свої сили на східному фланзі. Зараз, у зв’язку з війною Росії в Україні, сили Альянсу на цьому напрямку збільшені вдвічі – з чотирьох груп до восьми, які приведені в підвищену бойову готовність.

Крім того, до кінця 2022 року НАТО витратить на оборону $350 млрд доларів додатково розповів генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на сесії Парламентської асамблеї НАТО 21 листопада, повідомляє Gazeta.ua.

На його думку, небезпечно недооцінювати Росію.

“Росія зберігає значний військовий потенціал, велику кількість військ, готова зазнати значних втрат і готова завдати жахливих страждань українському народу” – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО закінчуються запаси зброї: Столтенберг виступив із заявою

Крім того, додав Столтенберг, війна завершиться за столом переговорів, але результат цих переговорів буде залежати від ситуації на полі бою. Тому, якщо НАТО хоче побілити Україну, Альянс повинен посилювати себе і надавати широку військову підтримку Україні, що бореться.

На Заході вичерпуються запаси озброєння і боєприпасів для України. Однак НАТО, США та інші працюють над тим, щоб відновити військове виробництво і продовжувати надавати допомогу Україні.

Головним пріоритетом НАТО залишається надання Україні систем протиповітряної оборони. Так Єнс Столтенберг прокоментував падіння ракети в Польщі 15 листопада.