Оголосили вирок 10 бойовикам ОРДЛО. Серед них командири

Ще 10 бойовиків так званих Л/ДНР засудили до ув’язнення. Зловмисники проведуть за ґратами від 13 до 15 років.

На початку повномасштабного вторгнення вони увійшли до складу підрозділів Південного військового округу збройних сил Російської Федерації. Про це повідомила Служба безпеки України 21 листопада.

“Серед них командири штурмових відділень, снайпер, кулеметник і стрільці, які брали безпосередню участь у бойових діях проти Сил оборони на Запорізькому напрямку. Зловмисників затримали рід час контрнаступу українських військ на півдні нашої держави. Більшість з них перебувала на території однієї з місцевих шкіл, де бойовики облаштували свої вогневі позиції”, ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У так званій ДНР стріляли в “суддю”, який виносив смертні вироки іноземцям

Суд визнав їх винними в державній зраді.

Ще одним засудженим є командир танку окупаційних угруповань, який обстрілював об’єкти промислової та соціальної інфраструктури у Сіверськодонецьку й Рубіжному на Луганщині.

“Бойовик входив до складу створеного агресором танкового підрозділу, “2-го армійського корпусу”. Під командуванням російських загарбників брав участь у захопленні населених пунктів на сході України. Зловмисник потрапив у полон під час активних бойових дій у районі Сіверськодонецька у червні цьогоріч”, ідеться в повідомленні.

Служба безпеки України передала до суду матеріали кримінальних справ щодо двох агентів Кремля.

Вони збирали розвіддані про дислокацію і переміщення підрозділив українських Сил оборони на східному напрямку. Обох зловмисників затримали на території Донецької області. Серед них особистий інформатор російського терориста Ігоря Стрєлкова (Гіркіна).