Головні новини дня: новий склад Ставки та дії окупантів на лівому березі

Gazeta.ua нагадує головні новини п’ятниці, 18 листопада.

Президент Володимир Зеленський змінив склад Ставки Верховного головнокомандувача. Тепер до складу Ставки входять міністр інфраструктури Олександр Кубраков та заступник керівника Офіса президента Роман Машовець.

Противник зосереджує зусилля на стримуванні дій Сил оборони України на окремих напрямках та продовжує обладнувати оборонні рубежі на лівому березі Дніпра на Херсонщині. Водночас російський ворог веде наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У разі блекауту є два сценарії експерт

Колишнього посла України у Німеччині Андрія Мельника призначили заступником міністра закордонних справ. Мельник у 2014-2022 роках працював послом у Німеччині. 9 липня президент Зеленський підписав указ про звільнення Мельника.

Протягом доби росіяни завдали п’ять ракетних ударів та більше десяти разів обстріляли українські позиції із реактивних систем залпового вогню. Українська авіація за добу завдала чотири удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки загарбників.

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін уперше за час повномасштабної російської агресії особисто був присутній на засіданні ради безпеки. Раніше він вмикався по відеозв’язку. Про появу Путіна повідомили у п’ятницю російські ЗМІ. На засіданні він заявив про “вдосконалення цивільної оборони”.

Колишній тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко йде з Національного олімпійського комітету. Зірка футболу заявив, що не може залишитися в НОК за такого складу. Членами НОК раніше призначили народних депутатів від забороненої “Опозиційної платформи За життя” Григорія Суркіса і Нестора Шуфрича.