Кадиров поступово бере під контроль окупований Донбас – ЦНС

Глава Чечні Рамзан Кадиров посилює свою владу на окупованих територіях Донбасу, зокрема завдяки призначенням лояльних людей на керівні посади в регіоні.

Так, у тимчасово окупованому Луганську був призначений лояльний до Кадирова прокурор Гліб Міхайлов з Дагестану, який привіз своїх прокурорів. Його завданням буде, окрім репресій, легалізувати злочини кадировців в області, передає Центр національного супротиву.

Водночас у Донецьку майже постійно перебувають делегації з Чечні, які контролюють виконання гауляйтерами регіону своїх обов’язків перед Кадировим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кремлі наростає гризня. Росія скочується у феодалізм

Зокрема, в Донецьк приїжджали так званий міністр інформації Чечні Ахмет Дудаєв, депутат парламенту Чечні Джамалай Закрієв та радник Кадирова Умар Даудов.

У ЦНС повідомляють, що за своє “заступництво” Кадиров вже отримав з рук ватажків самопроголошених республік “зірку героя”.

Центр також зазначає, що на Донбасі перебуває велика кількість кадирівських бойовиків, які переважно знаходяться в тилу і мають необмежену владу.

Служба безпеки України оголосила у розшук голову Чечні Рамзана Кадирова.

При цьому його підозрюють у посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України, а також у веденні агресивної війни, повідомляється в базі даних СБУ.

Кадиров вважається “особою, яка переховується від органів досудового розслідування”. По цій статті голові Чечні загрожує до 15 років позбавлення свободи.