Прорив у лікуванні паралічу: вчені знають як поставити на ноги паралізованих людей

Американські вчені винайшли нову методику лікування паралічу у людей після травм. Ідеться про поєднання електростимуляції та інтенсивної фізіотерапії.

Науковці, шляхом низки випробувань, визначили точні групи нервових клітин, які потрібно стимулювати, пише Science.

Під час досліджень фахівці виявили, що навіть у повністю знерухомлених пацієнтів спостерігається активність частини нейронів. І на ці клітини можна впливати електрикою, щоб відновити втрачені нервові зв’язки.

Епідуральна електрична стимуляція це метод, що передбачає вплив на нейрони спинного мозку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як справлятися з хронічною втомою: п’ять ефективних технік

Своє припущення науковці вирішили перевірити на паралізованих людях. Спочатку невдало, але після ретельних випробувань на тваринах, вченим вдалося визначити популяцію відповідальних за рух нейронів.

Стимулюючи їх електричним струмом, лікарі зуміли домогтися відновлення рухової функції у мишей.

Дослідники попереджають, що перед запровадженням методики в загальну практику пройде чимало часу. Однак їм вдалося точно встановити основний фактор, що заважає відновленню опорно-рухового апарату після травм, а це суттєвий крок уперед у справі лікування паралічу.

Сонний параліч (сонний ступор) це один із розладів сну. Найчастіше він трапляється у тих, хто у стресі, депресії, часто недосипає, зловживає алкоголем чи наркотиками, має психічні розлади.

Сонний параліч вважають перехідним станом між неспанням і сном. Він має низку ознак та симптомів. Найчастіше сонний параліч супроводжується сильними галюцинаціями та занепокоєнням.

Також характеризується м’язовою слабкістю: людина перебуває у свідомості, але поворухнутися не може. Відчуття, ніби прокинувся і продовжуєш бачити сон.