Індонезія закликала Захід “пом’якшити риторику” щодо РФ на саміті G20

Президент Індонезії Джоко Відодо закликав західних лідерів пом’якшити риторику щодо РФ у рамках саміту G20.

На думку індонезійських політиків, заява за підсумками зустрічі буде розцінена Відодо як “особистий успіх”, пише Politico.

За їхніми словами, президент вважає себе головою найскладнішого саміту “Великої двадцятки”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц висловив свою думку з приводу відмови Путіна відвідати саміт G20

“На американських, європейських, австралійських і японських посадових осіб чинять тиск індонезійські колеги, зокрема, президент Джоко Відодо, щоб вони продемонстрували гнучкість і розглянули можливість використання менш жорсткої риторики, щоб Москва погодилася на комюніке після завершення зустрічі”, йдеться в повідомленні видання.

Саудівська Аравія, Індія, Бразилія та Китай не хочуть засуджувати РФ. “Пекін вважатиме за неможливе прийняття будь-якої безпосередньої критики на адресу Росії”, підкреслює видання.

Саміт G20 відбудеться на індонезійському острові Балі 15 листопада.

До групи країн “Великої двадцятки” входять Австралія, Аргентина, Бразилія, Велика Британія, Індія, Індонезія, Італія, Канада, Китай, Південна Корея, Мексика, Німеччина, ПАР, РФ, Саудівська Аравія, США, Туреччина, Франція, Японія, Європейський Союз.

Президент України Володимир Зеленський виступить зі зверненням під час саміту. Президент Росії Володимир Путін не виступатиме на саміті лідерів країн G20 навіть у форматі онлайн.