В Офісі президента розкрили плани по деокупації України

Від окупантів будуть звільнені всі українські території.

Сценарні плани звільнення опрацьовуються, розповів радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк в ефірі УНІАН.

Йде розробка планів щодо деблокади акваторії Азовського моря, щодо ЗАЕС і Запорізької області. Відпрацьовується сценарне звільнення лівобережного Херсона, щоб позбавити мобільності російське угруповання, зосереджене в Криму

Він розповів, що це важка робота.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ ЗСУ на Донбасі: оновлені карти боїв показали аналітики ISW

“Коли звільнили швидко Харківську область, всі очікували, що так піде все і далі, але на якийсь час все пригальмувалося, і люди дещо розчарувалися. Зараз Херсон знову дає підйом, і всі говорять: “Давайте завтра заберемо Крим!” Ні, це буде довга копітка робота, яка дасть свої плоди”, зазначив Подоляк.

Не потрібно забувати, що на Луганському та Донецькому напрямках вкрай важка ситуація, повідомив радник Єрмака.

“…Я розумію, що на тлі херсонської ейфорії це йде на другий план, але ми дивимося прагматично. У напрямку Бахмута, Соледара та Авдіївки йдуть важкі бої”, заявив він.

Протягом 12 листопада Сили оборони України відбили атаки окупантів в районах 12 населених пунктів.

Російських загарбників відкинули в районах: Стельмахівка і Новоселівське Луганської області, Торське, Бахмут, Білогорівка, Спірне, Торецьк, Красногорівка, Первомайське, Мар’їнка, Новомихайлівка і Павлівка на Донеччин, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України в ранковому зведенні 13 листопада.