Війна скоро увійде у нову фазу – NYT

Зимою сповільняться військові наступальні дії в Україні з обох сторін.

Це може тривати до пів року, пише The New York Times з посиланням на високопоставлених чиновників адміністрації президента США Джо Байдена.

Військові операції Росії в Україні “залишатимуться в глухому куті” до наступного року. Успіхи ЗСУ зруйнували надії Кремля захопити більше території.

“Зимова пауза могла б тривати до пів року. Наприкінці листопада дощ і м’який ґрунт сповільнять рух обох армій. Потім, коли температура впаде і земля замерзне, танкам і вантажівкам буде легше рухатися. Але ймовірність сильних снігопадів і ще холоднішої погоди може ускладнити для погано оснащеної російської армії початок будь-якого нового наступу”, йдеться у повідомленні.

Через погоду війна увійде в нову фазу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнення Херсонщини: Генштаб повідомив останні новин

“Росія, ймовірно, посилить свої атаки на інфраструктуру, щоб тероризувати українців. На думку аналітиків, Україна може активізувати таємну кампанію, щоб показати, що вона може завдати удару у відповідь навіть по території Росії”, – вважають аналітики.

У Білому домі кажуть, що зимове уповільнення потрібно використати для відновлення постачання оборонної та наступальної зброї Україні.

У цей час обидві сторони також перенавчатимуть війська та “готуватимуться до нового напору в лютому”.

З 1 жовтня на Херсонському напрямку українські військові просунулись углиб на 36,5 км, деокупували 41 населений пункт, заявив головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний.

11 листопада українські військові перебували на підступах до Херсона. До міста увійшли спеціальні підрозділи, повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр.

Згодом президент Володимир Зеленський вперше прокоментував прихід Збройних сил України до Херсона. Глава держави опублікував відео зі звільненого від російських окупантів міста.

ЗСУ збирають на звільнених територіях півдня України трофеї російські танки, артилерію та багато іншої техніки, яку окупантам не вдалося переправити на той берег Дніпра.