Головний тренер збірної Росії з боксу заявив, що боксерів РФ вигнали з WBC через братів Кличків

“Вважаю, що, найімовірніше, роботу виконала українська сторона на конгресі WBC. Брати Клички надто багато приділили цьому уваги, і WBC, на жаль, ухвалив таке рішення”, сказав Кравцов.

Російських і білоруських боксерів виключать із рейтингів Всесвітньої боксерської ради (WBC), про таке рішення організація оголосила 8 листопада на своєму офіційному сайті. Також жоден бій під егідою WBC не проводитимуть на території цих двох країн, як і поєдинок за титул чемпіона світу за версією WBC. Кравцов висловив побоювання, що приклад WBC можуть наслідувати й інші боксерські організації.

Віталій Кличко – володар звань “Почесний” і “Вічний” чемпіон світу з боксу у версії WBC. Віталій та Володимир Клички були володарями чемпіонських поясів усіх найбільших боксерських організацій.

Контекст:

Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого. У зв’язку із цим 28 лютого виконавча рада Міжнародного олімпійського комітету (МОК) рекомендувала виключити спортсменів РФ і Білорусі з усіх міжнародних змагань, а також не запрошувати на заходи чиновників із цих країн.

На підставі рішення МОК російських спортсменів не допустили до участі в багатьох турнірах, зокрема з тенісу, футболу, хокею, баскетболу, а їхнім представникам заборонили участь у змаганнях, зокрема з фігурного катання. Росію також позбавили права проведення чемпіонатів світу з хокею та волейболу.

Міністр спорту України Вадим Гутцайт заявив, що РФ і Білорусь усунули від участі у 90–95% світових спортивних змагань. За його словами, це “реальний удар по спорту цих країн”.

11 липня віцепрезидент МОК Крейг Ріді зазначив, що спортсмени з Росії та Білорусі навряд чи зможуть узяти участь в Олімпійських іграх у Парижі 2024 року.