Росія кинула на фронт понад 500 сирійських найманців – Middle East Eye

Росія відправила до Луганської й Донецької областей понад 500 сирійських бойовиків. Вони раніше воювали проти Ісламської держави.

Бойовиків із Сирії завербували через приватну військову компанію “Вагнер”. Про це з посиланням на джерела в регіональній розвідці повідомляє британське видання Middle East Eye, яке спеціалізується на подіях на Близькому Сході та Північній Африці.

Йдеться про досвідчених бійців з урядових сирійських підрозділів, яких Росія раніше підтримувала та навчала для війни з опозиційними силами та терористичними угрупованнями у Сирії. Серед них, за даними видання, є представники 25-ї дивізії сил спеціального призначення, яка відома як “Сили тигра”, “П’ятий корпус” та “Ліва аль-Кудс”. Ця дивізія складається здебільшого з палестинських сирійців.

РФ, за інформацією представника сирійського уряду, завербувала їх на війну в Україну через свій спецназ та “Вагнера”. Сирійських найманців не відправляють на передову через можливі проблеми з координацією та мовним бар’єром.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче використати біженців як зброю генерал США

“Вони не зможуть нормально спілкуватися з іншими російськими полками на відкритому полі бою, і, наприклад, російська артилерія може вразити їх”, зазначило видання.

Сирійські бойовики служать під керівництвом військового підрядника “Щит” та дочірньої групи “Вагнера” “Оперативна група “Русич”, за якою закріпилася репутація неонацистського угруповання.

Вони не воюють на передовій, однак серед бойовиків також є втрати. За даними Сирійської обсерваторії з прав людини в Лондоні, з вересня загинули дев’ятеро бійців з “Ліва аль-Кудс” та “Сил тигра”. А в сирійському уряді кажуть, що кількість загиблих внаслідок українських бомбардувань становить щонайменше 50.

Російський бізнесмен і засновник приватної військової компанії “Вагнер” Євген Пригожин продовжує покладатися на неефективних засуджених для укомплектування своїх сил.

Завербовані з російських колоній окупанти дуже швидко гинуть в Україні. ПВК “Вагнер” зазнає на фронті великих втрат, ідеться у свіжому звіті американського Інституту вивчення війни ISW.

Російське опозиційне видання The Insider встановило, що понад 500 в’язнів, завербованих у загони “Вагнера”, загинули за останні два місяці. ПВК втратила в Україні від 800 до 1 тис. найманців. Це свідчить про те, що засуджені становлять значну частину сил “Вагнера” в Україні.