Угорщина не буде фінансувати довгострокову програму підтримки України

Угорщина не підтримає план довгострокової фінансової підтримки України, анонсований президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн напередодні.

Будапешт витратив “десятки та сотні мільйонів євро” на підтримку закладів охорони здоров’я, освіти, культури та церков в Україні, повідомив міністр закордонних справ Петер Сійярто на зустрічі міністрів закордонних справ країн Центральноєвропейської ініціативи в Болгарії, передає “Європейська правда”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гроші від ЄС для України: журналіст повідомив погану новину

“Ми готові продовжити фінансову підтримку на двосторонній основі, на основі двосторонньої угоди між Україною та Угорщиною. Але ми, безумовно, не будемо підтримувати будь-які спільні запозичення ЄС у цій сфері”, зазначив він.

Сійярто також вкотре покритикував санкції, запроваджені Європейським Союзом проти Росії, бо вони, мовляв, не завдають шкоди Москві та найбільше б’ють виключно по європейцях.

Урсула фон дер Ляєн 6 листопада повідомила Володимира Зеленського, що цього тижня вона запропонує значний фінансовий пакет від ЄС у розмірі до 1,5 млрд на місяць на загальну суму до 18 млрд. Що значною мірою сприятиме покриттю потреб України у фінансуванні на 2023 рік.