Ігнат розповів, що дадуть Росії іранські ракети

Якщо Росія отримає іранські балістичні ракети, імовірно, спробує застосувати їх проти нашої енергетичної інфраструктури.

Невідомо, наскільки вони ефективні та точні. Про це сказав під час брифінгу 7 листопада речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іранські Shahed у Миколаєві збивають спецекіпажі

“Балістичні ракети летять з космосу, зі стратосфери. Але їх випускають із наземного базування. І проти таких ракет в України немає ефективних засобів. Саме тому нині будемо очікувати від наших партнерів саме тих засобів, які допоможуть нам діставати противника”, розповів Ігнат.

Додав, що йде мова про далекобійні засоби озброєння, які б могли нам допомогти захиститися від балістичних ракет, від того тероризму, який Росія влаштувала проти нашого народу.

В уряді Ірану визнали постачання дронів-камікадзе Російській Федерації.

Однак, згідно із заявою міністра закордонних справ Хоссейна Амір-Абдоллахіяна, це було ще до початку повномасштабної війни та в невеликих кількостях.

Якщо з’ясується, що Росія використала іранські безпілотники у війні проти України, Іран не залишиться байдужими до цього питання, заявив міністр.