РФ вгатила по терміналу китайської корпорації у Миколаєві – знищено 17 тис. т олії

Країна-терористка Росія обстріляла орендований китайською корпорацією термінал у Миколаївському морському порті.

Внаслідок інциденту було знищено 17 тис. т соняшникової олії. Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко в Facebook.

“РФ здійснила ракетний обстріл по орендованому китайською корпорацією терміналу в Миколаївському морському порту, внаслідок якого було знищено 17 тис. тонн соняшникової олії на суму $26 млн. Інший термінал, яким володіє Китай, під загрозою обстрілів”, написав Ніколенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни атакували Миколаївщину Кім розказав перші подробиці

За його словами, МЗС постійно привертає увагу міжнародної спільноти до цілеспрямованого знищення Росією сільськогосподарських терміналів в Україні як частини стратегії Кремля із підриву глобальної продовольчої безпеки.

“Обстріли по китайському терміналу в порту Миколаєва вкотре підтверджують важливість активізації зусиль з боку Пекіна задля припинення війни Росії проти України. Закликаємо китайську сторону вимагати від Москви негайного припинення атак по українській критичній інфраструктурі, аби захистити в тому числі майно китайських підприємств”, закликав Ніколенко.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала по ворогу 12 ударів. Під ураження потрапили вісім районів зосередження озброєння та військової техніки, а також чотири позиції засобів протиповітряної оборони противника, повідомив 3 листопада Генштаб ЗСУ.

Водночас, підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони за добу уразили три райони зосередження живої сили, два райони скупчення озброєння і військової техніки, два склади боєприпасів та інші важливі військові об’єкти російських окупантів.