Ломаченко переміг американця Ортіса за очками

Поєдинок відбувся на арені “Медісон-сквер-гарден” у Нью-Йорку в ніч на 30 жовтня.

Ломаченко здобув перемогу за очками (115:113, 116:112, 117:111).

Це був перший бій 34-річного Ломаченка із грудня 2021 року, коли він рішенням суддів переміг Річарда Коммі. Тепер, як зазначає видання, він може зустрітися на рингу з американцем Девідом Гейні у бою за всі чемпіонські титули у легкій вазі.

Контекст:

Ломаченко – дворазовий олімпійський чемпіон. Він виборов золото у Пекіні (2008 рік) і в Лондоні (2012 рік).

Ломаченко очолює рейтинг боксерів у легкій вазі за версіями WBO та WBC.

Після бою з Коммі Ломаченко потрапив у скандал – багато українців обурилися тим, що він святкував перемогу з прапором його рідного міста Білгорода-Дністровського, а не з національним.

Це був уже не перший скандал через прапор у кар’єрі Ломаченка.

У попередні роки – протягом багатьох боїв на професійному рингу, за оцінкою XSport, включно з перемогою на Олімпійських іграх, – Ломаченко виступав на рингу і здобував нагороди з українською символікою.

Однак 26 червня 2021 року після перемоги над японцем Масайосі Накатані боксер вийшов на церемонію оголошення переможця без прапора та іншої української символіки. Під час попереднього бою з Лопесом у 2020 році національної символіки у нього також не було помічено.

9 січня Ломаченко заявив у коментарі Boxing Insider, що ніхто із суперників не хоче провести з ним бій. 27 лютого, після нападу Росії на Україну, Ломаченко вступив до лав територіальної оборони.