В Ірані ліквідували полковника, який доставляв дрони Shahed-136 до Росії

В Ірані вбили полковника корпусу вартових Ісламської революції, який відповідав за доставку дронів-камікадзе Shahed-136 до Росії та інструктаж з їх використання.

Вбивство сталося сьогодні вдень у місті Захедан, столиці іранського Белуджистану на південному сході країни, повідомляє інформагентство Tasnim.

“Офіцер КВІР, полковник Молашахі та одного з командирів організації “Басідж” Джавада Кіха вбито в машині”, – йдеться в повідомленні

Також їх звинувачують у жорстокому придушенні антиурядових виступів в Ірані за останні півтора десятки років.

Влада Ірану категорично відкидає звинувачення у продажу безпілотників Російській Федерації задля використання їх проти України. У Тегерані також заперечують, що направили інструкторів до тимчасово окупованого Криму з метою навчити росіян користуватися бойовими дронами модифікації Shahed.

Водночас президент Ізраїлю Іцхак Герцог готовий представити США докази використання Росією іранських безпілотників на війні в Україні. Співробітники ізраїльської служби безпеки встановили, що фрагменти безпілотників, використаних в Україні, ідентичні тим, які були розроблені в Ірані, пише The times of Israel.

Увечері 25 жовтня в небі над Дніпропетровщиною збито “Shahed-136”. Смертоносного дрона-камікадзе ліквідували бійці зенітного ракетного підрозділу Повітряного командування “Схід”.