Ставленики Кремля “розганяють” провокаційні заяви про ядерну війну в Україні

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 6 жовтня.

Посол Російської Федерації у Сполучених Штатах Америки Анатолій Антонов поширює чергову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила в четвер уранці пресслужба ЦПД в Telegram.

“Москва й Вашингтон поки не досягли того піку напруження, який був між ними під час Карибської кризи, однак США й НАТО мають нездоровий страх перед фактом наявності в Росії ядерної зброї”, заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські дипломати “розганяють” відверті фейки про війну в Україні

Поманіпулював заявою й луганський сепаратист Родіон Мірошник, який називає себе “послом ЛНР у Росії”. Колаборант повідомив, що Київ нібито морально готовий до відмови від без’ядерного статусу, закріпленого Будапештським меморандумом, але йому потрібен дозвіл США.

“Згаданий документ не завадить США, якщо вони захочуть, щоб у Києва з’явилася ядерна зброя чи “брудна бомба”, зазначив він.

РФ подала до Міжнародного суду Організації Об’єднаних Націй заперечення проти наявності в нього юрисдикції на розгляд позову України проти Росії за “Конвенцією про запобігання злочину геноциду й покарання за нього”, оскільки претензії Києва нібито зводяться до оскарження “правомірності ведення СВО, а також статусу Донецької та Луганської областей”.

Це маніпуляція, попереджають в РНБО.

Росія на засіданні Ради безпеки ООН застосувала вето під час голосування резолюції, яка засуджувала кремлівські псевдореферендуми в Україні та закликала не визнавати жодних змін українських кордонів.

Президент України Володимир Зеленський закликав весь світ підтримати резолюцію організації Об’єднаних Націй, яка зобов’язує Росію виплачувати репарації Україні. Це важливий елемент післявоєнної справедливості, компенсація збитку за всі втрати й руйнування, які російський агресор заподіяв Україні, сказав він у зверненні до учасників заходу “Ніч права” в Парижі.