Звільнення Луганщини – коли можна буде повертатися в деокуповані міста й села

Повертатися в деокуповані населені пункти Луганщини ще зарано, потрібно дочекатися, щоб лінія фронту відійшла якомога далі.

Прифронтові міста й села області загарбники зараз щільно обстрілюють. Про це в ефірі телеканалу “Київ” розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Нині загарбники хочуть “окопатися” у прифронтових населених пунктах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ ЗСУ на Луганщині: Гайдай заявив про “величезну кількість” поранених росіян

“Вони готуються до оборони, риють захисні споруди. Багато чого мінують. Хочуть пригальмувати наступ ЗСУ”, сказав Гайдай.

Він також розповів про свіжомобілізованих росіян, які вже прибувають на передову на Луганщині.

“Вони погано екіпіровані, не знають, куди їх привезли. Не знають місцевості, не розуміють, що там відбувається. Розгублені, настрій депресивний. Моральний дух на низькому рівні, мотивації немає, бо більшість хотіли десь щось віджати. Але, як кажуть, все вже вкрадене до них. Думаю, вони бігтимуть, так само як з Лимана”, зазначив Гайдай.

Вдень 5 жовтня Сергій Гайдай офіційно повідомив, що українська армія почала звільняти регіон. Увечері того ж дня уточнив, що відомо про деокупацію шести населених пунктів Луганщини.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 6 жовтня становлять 61 330 осіб. За добу лави “200-х” поповнили ще понад 330 російських загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України. Найбільших втрат противник зазнав на Краматорському, Авдіївському й Криворізькому напрямках.