Ударна група ВМС США прямує до Корейського півострова після запуску ракет КНДР

На тлі серії запусків ракет КНДР авіаносна ударна група ВМС США вирушила у води біля Корейського півострова.

Рада національної безпеки Південної Кореї провела екстрене засідання після того, як Північна Корея запустила ще дві балістичні ракети малої дальності. Про це повідомляє CNN.

А в Раді безпеки США попередили, що провокація Північної Кореї матиме сильнішу відповідь. Це вже продемонструвало переміщення авіаносця USS Ronald Reagan і його ударної групи в Японське море після запуску Пхеньяном ракети середньої дальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США зробили заяву про Північну Корею

Об’єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї також заявив, що американську авіаносну ударну групу передислокують до Японського моря. Це назвали “незвичайним” кроком, що “демонструє рішучу волю альянсу Південної Кореї і США відповідати на будь-які провокації чи загрози з боку Північної Кореї”.

Точку зору щодо останніх подій висловили і в Північній Кореї.

“КНДР спостерігає за тим, як США створюють серйозну загрозу стабільності ситуації на Корейському півострові й поблизу нього, передислоковуючи оперативну групу авіаносців у водах біля Корейського півострова”, ‒ ідеться в заяві міністерства закордонних справ Північної Кореї.

У Токіо 4 жовтня заявили, що північнокорейська ракета перелетіла через Японію і впала в Тихому океані.

Сполучені Штати Америки й Південна Корея випустили ракети в море у відповідь на запуск Північною Кореєю балістичної ракети над Японією.

Північна Корея 6 жовтня, імовірно, запустила дві балістичні ракети в напрямку Японського моря. Ракета впала за межами виключної економічної зони Японії.