Контрнаступ ЗСУ на Луганщині: Гайдай заявив про “вражаючу кількість” поранених росіян

На Луганщині окупанти змушені облаштовувати госпіталі у школах, оскільки місць у лікарнях вже немає.

Лікувальні заклади області переповнені пораненими росіянами, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Тelegram вранці 6 жовтня.

“Вражає кількість поранених росіян, які через перевантаження місцевих лікувальних закладів облаштовують шпиталі у школах. Так, в одній з них зараз перебуває до 200 поранених військовослужбовців Російської Федерації”, написав Гайдай.

За йог даними, у Рубіжному окупанти запровадили комендантську годину та посилили фільтраційні заходи для виявлення українських диверсантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Ждуни” не дочекаються Гайдай про перехідний період для так званої ЛНР

Серед жителів Луганщини є ті, хто почав тікати до Росії через наближення української армії. Охочих втекти останніми днями побільшало. Таких людей окупанти “фільтрують” у Старобільську. З “міркувань безпеки” росіяни вирішили ще й відключити там зв’язок, каже Гайдай.

“Хоча і це не зупиняє колаборантів, які намагаються вбігти. Так, у напрямку зі Сватового та Кремінної до Новопскова зафіксовано переміщення трьох автобусів прихильників окупантів. Бо розуміють наближення Збройних сил України”, додав Гайдай.

Вдень 5 жовтня Сергій Гайдай офіційно повідомив, що українська армія почала звільняти регіон. Увечері того дня уточнив, що відомо про деокупацію шести населених пунктів Луганщини, але про які йдеться, чиновник не сказав.

За прогнозом американських військових аналітиків, ЗСУ можуть повторити сценарій блискавичного контрнаступу на Харківщині вже у Луганській області.