Росія хоче відправити на Херсонщину мобілізованих резервістів – британська розвідка

Збройні сили України 2 жовтня розпочали новий етап наступальних дій у Херсонській області.

Просуваючись на південь, українські підрозділи відсунули лінію фронту ще на 20 км. Про це, посилаючись на дані розвідки, повідомляє міноборони Великої Британії.

Українські війська беруть під контроль східний берег Інгульця та західний берег Дніпра, але ще не загрожують основним російським оборонним позиціям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські аналітики розказали про нові успіхи ЗСУ на Херсонщині

“Російське командування, імовірно, вбачатиме загрозу в районі Нової Каховки, що наростає, як одну з найактуальніших проблем. Пошкоджена переправа через Дніпро в цьому районі залишається одним з небагатьох доступних для них шляхів для поповнення сил. Росія стоїть перед дилемою: відведення бойових сил за Дніпро робить оборону решти Херсонської області надійнішою. Але політичним імперативом залишатиметься і захищатиметься”, ідеться в повідомленні.

За даними британської розвідки, РФ спрямувала більшість сил ВДВ для утримання Херсона. Але в них суттєвий брак особового складу.

“Росія зараз має небагато додаткових високоякісних сил швидкого розгортання для стабілізації фронту. Вона, імовірно, має на меті розгорнути мобілізованих резервістів у секторі”, зазначили в британській розвідці.

Минулої доби, 5 жовтня, підрозділи Сил оборони України продовжили відбивати атаки російських окупантів. Не дали ворогу просунутися далі в районах населених пунктів Виїмка, Соледар, Одрадівка, Бахмутське, Бахмут, Красногорівка, Майорськ і Новомихайлівка. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 6 жовтня.

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена вважає, що Збройні сили України спроможні звільнити окупований росіянами Крим у разі продовження успішного контрнаступу в Херсонській області.