Зеленський звернувся до Організації американських держав

Що більшою буде підтримка України, яка бореться за свободу та незалежність, то сильнішою буде свобода загалом у світі. Лише так українці зможуть швидше подолати шлях до звільнення своєї землі від російських окупантів.

6 жовтня президент Володимир Зеленський подякував Організації американських держав за призупинення дії російського статусу спостерігача.

“Однак ми потребуємо більшого заради миру й заради того, щоб російська армія пішла з усієї захопленої української землі. Підтримуйте нас у голосуваннях для засудження російських агресивних кроків. Не дозволяйте використовувати ваші економіки, щоб фінансувати злочинну війну та воєнні злочини”, заявив він під час свого звернення у четвер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський показав, що лишила після себе Росія у звільненому Лимані

Зеленський закликав поширювати правду про війну в Україні та жертви, спричинені російською агресією.

“Хай ваші народи знають, яке зло Росія принесла абсолютно мирному українському народу. Народу, який ніколи не починав жодних загарбницьких війн”, зазначив президент.

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена вважає, що Збройні сили України спроможні звільнити окупований росіянами Крим у разі продовження успішного контрнаступу в Херсонській області. Звільнення Криму Україною тепер цілком можливе.