Переселенцям видають соціальне житло

Стартувала програма тимчасового соціального житла. Нове помешкання отримають багатодітні родини, вимушені переселенці та люди, будинки яких зруйнували російські загарбники.

 Уряд напрацьовує різноманітні механізми для розв’язання житлової проблеми українців, яких агресор позбавив даху над головою, каже міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов, 45 років. Один із них надання квартир для тимчасового проживання. Соціальне житло вже отримали дві родини в місті Ромни Сумської області та дев’ять у самому обласному центрі.

Сім’ї орендують квартири за 1 грн на рік та сплачують комунальні послуги.

 Над програмою соцжитла на Сумщині почали працювати ще з травня, говорить керівник регіонального управління Держмолодьжитла Володимир Братушка. Загалом в області придбали 12 квартир. На це держава дала 10 мільйонів гривень. Розміщуватимуть не тільки переселенців. Під цю програму підпадають люди, які тікали від окупації. Якщо їхній будинок чи квартира цілі або не дуже пошкоджені й вони можуть повернутися додому, то звільнять квартири. Замість них поселять когось іншого.

Найближчим часом соціальне житло отримають родини у Чернігові, Житомирській та Київській областях. На купівлю виділили 100 млн грн. Уже придбали 60 квартир. Вони з повноцінним ремонтом, меблями та побутовою технікою. Спальне приладдя та посуд для сімей надало Товариство Червоного хреста України.

“Газету по-українськи” можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за “ковідну тисячу”