Іспанія, Португалія та Україна подають заявку на проведення ЧС-2030 з футболу – офіційно

Іспанія, Португалія та Україна домовилися про спільне подання заявки на проведення чемпіонату світу 2030 року з футболу.

Президенти трьох футбольних федерацій зустрілися в середу, 5 жовтня, в штаб-квартирі УЄФА, повідомляє офіційний сайт УАФ.

“Федерація футболу Португалії та Королівська федерація футболу Іспанії залучили Україну до заявки на проведення чемпіонату світу 2030. Обидві асоціації повідомили про своє прагнення УЄФА, яка відразу висловила свою повну підтримку”, ідеться у спільному офіційному пресрелізі учасників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна може прийняти матчі ЧС-2030 з футболу ЗМІ

Умови участі України в заявці обговорять і визначать згодом.

“Приклад завзятості та стійкості українського народу надихає, тому ця ініціатива спрямована на здійснення внеску у відновлення країни в період відбудови завдяки силі футболу”, додається.

Відтепер до координаційного комітету з підготовки заявки входитимуть і представники української сторони.

“Кандидатури Португалії, Іспанії та України відповідатимуть всім критеріям і дедлайнам подачі заявки до ФІФА. Ми віримо, що футбольна сім’я всього світу підхопить і підтримає ініціативу. Ласкаво просимо, Україно, до заявки на чемпіонат світу 2030”, підсумовується в пресрелізі.

Прийом заявок на проведення ЧС-2030 почався цьогоріч. Остаточно переможця ФІФА назве 2024 року.

Також підтвердили рішення про подання заявки Марокко; Уругвай, Аргентина, Парагвай, Чилі (спільна заявка чотирьох країн); Греція, Єгипет і Саудівська Аравія (спільна заявка трьох країн).