Директор “Шахтаря” з футболу Даріо Срна: Я б запросив ФІФА приїхати в Україну, щоб пожити під виття сирен і вибухи бомб

Він зазначив, що війна прийшла в його життя вже втретє.

“У 1991 році в Хорватії, у 2014 році в Донецьку, а тепер на всій території України, – розповів він журналістам. – 2014 року нам довелося покинути Донецьк, наш будинок, наш стадіон, наше спортивне місто. Ми переїхали до Києва, і коли ми адаптувалися, почалася інша війна. Важко пояснити наше життя відтоді і до сьогодні”.

Утрата домашнього стадіону “Донбас Арена” була вкрай болісною для футбольного клубу, але тепер виявилося, що це лише один із безлічі ударів для “Шахтаря”, розповів Срна.

“Нам доводиться міняти готелі, тренерів. Ми тренуємося із сиренами, ми подорожуємо із сиренами… Таке наше життя сьогодні, і ми повинні прийняти його. Ми повинні бути прикладом, так само як армія є прикладом для нас. Ми граємо для наших уболівальників та для України”, – зазначив він.

Срна різко критикує футбольних чиновників ФІФА.

“УЄФА через [свого президента Олександра] Чеферіна зробив усе можливе, щоб допомогти нам і українському футболу. ФІФА, з іншого боку, знищили нас. Вони не захистили нас на жодному етапі. Якби в нашій ситуації опинилися “Реал Мадрид”, “Севілья”, “Барселона” чи “Баварія”, я впевнений, вони б швидко допомогли їм. Ми теж команда, і ми багато дали європейському футболу за останні 20 років. Я б хотів, щоб хтось із ФІФА приїхав до України, жив з нами та іншими командами і відчув, як це – жити під виття сирен і бомб”, – заявив директор із футболу.

Після двох турів групового етапу Ліги чемпіонів “Шахтар” набрав чотири очки і розташовується на другому рядку в турнірній таблиці. Іспанські журналісти зазначили, що після вимушеної перерви, спричиненої війною, клуб повернувся в хорошому стані. Срна вважає, що на це вплинуло ставлення до команди “Шахтаря” Ріната Ахметова:

“У нас є зразковий президент. У нього був свій бізнес у Донецьку, а потім він зазнав нападу в Маріуполі. Він втратив більше, ніж будь-хто інший, від 10 до 15 мільярдів… але “Шахтар” – це його життя. Він вчасно платить зарплату, щодня дзвонить нам, щоб дізнатися, як справи в команди… Я пишаюся тим, що працюю з ним уже 25 років”, – сказав він.

5 жовтня “Шахтар” проведе виїзний матч із “Реал Мадрид”. Срна заявив, що ставиться до нього з усією рішучістю, як і до перемоги України у війні.

“Ми сподіваємося повернутися в Донецьк. Ми віримо. Ми й далі боротимемося за це і ми переможемо”, – наголосив директор з футболу ФК “Шахтар”.