Посол України в НАТО повідомила, коли Альянс зможе обговорити заявку України

НАТО

Посол додала, що тепер дискусія щодо майбутнього членства в НАТО набула формалізованого характер

Офіційна заявка України на вступ до НАТО змогла формалізувати діалог щодо майбутнього членства в Північноатлантичному Альянсі.

Про це заявила посол України в НАТО Наталія Галібаренко під час онлайн–брифінгу.

“Що стосується конкретного плану дій, то тут, звісно, мʼяч – на боці НАТО. Тому що після того, як заявку було офіційно передано, тепер країни–члени мають попередньо провести обговорення нашої заявки і висловити свою позицію”, – заявила Галібаренко.

Посол додала, що тепер дискусія щодо майбутнього членства в НАТО набула формалізованого характеру. Раніше це були неофіційні обговорення, які представники України вели у кулуарах, бо офіційно не порушувалось таке питання.

“Тепер це обговорення відбуватиметься вже в рамках Північноатлантичної ради на різних рівнях”, – додала посол.

Вже одне з перших обговорень має відбутись на рівні послів. Не виключається, що друге обговорення відбуватиметься в рамках засідання міністрів оборони під час формату “Рамштайн” 12–13 жовтня. В листопаді планується засідання міністрів закордонних справ НАТО.

Нагадаємо, вже дев’ять країн НАТО підтримали членство України в Альянсі та виступили за збільшення військової допомоги. Вони засудили анексію українських територій та висловили підтримку майбутнього вступу України до НАТО.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.