В ISW розкрили причини кадрових перестановок Путіна серед командувачів армії РФ

Використовуючи кадрові зміни в міністерстві оборони Російської Федерації, диктатор Володимир Путін намагається перекласти провину за нещодавні невдачі російських військових на фронті, зокрема в Харківській області.

У Західному військовому окрузі міноборони РФ призначили нового командувача генерал-лейтенанта Романа Берднікова, який замінив на цій посаді Олександра Журавльова, ідеться у щоденному звіті американського Інституту дослідження війни ISW.

“Російські підрозділи Західного військового округу протягом останніх кількох місяців в основному діяли на північному сході Харківщини, але без чітко визначеного командувача. Журавльова деякий час не було видно, а Путін за два тижні змінив двох командувачів західного угруповання військ”, ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін перекидає в Україну Росгвардію з Сибіру та Сирії

Експерти ISW припустили, що, можливо, Путін робить кадрові перестановки через невдоволення втратами РФ в Харківській області та Лимані. Це також може бути спробою захистити генерал-полковника Олександра Лапіна, командувача Центрального військового округу, від критики за нещодавні російські невдачі у Лимані. У ISW зазначають, що таким чином Путін може спробувати перекласти на навопризначеного Берднікова провину за майбутні російські втрати в Харківській та, можливо, Луганській областях.

Путін неодноразово обходив російську систему командування під час ухвалення рішень щодо перебігу війни в Україні, імовірно тому, що втратив довіру до російського оборонного відомства. Як верховний головнокомандувач він віддає суперечливі накази та знову безпосередньо співпрацює з російськими командирами на місцях, які вимагають підкріплення на полі бою.

У Москві, Санкт-Петербурзі та інших великих містах Росії жителів майже не мобілізують. Натомість забирають чоловіків із сіл та маленьких міст. Про це росіянка розповіла своєму родичу, який нині воює в Україні.

У зв’язку з суттєвою нестачею людських ресурсів, в першу чергу, офіцерських кадрів, російське військове керівництво вимушене передчасно задіяти курсантів військових училищ.

У Тюменському військовому училищі проведуть достроковий випуск курсантів. Випускників планують направити на первинні офіцерські посади у військові частини, що комплектуються мобілізаційним резервом.