“Мінус” штурмовик Су-25 і “Алігатор”: ЗСУ ефектно відпрацювали по окупантах

Українська авіація Сил оборони завдала 19 ударів по позиціях російських загарбників.

Генеральний штаб Збройних сил України поділився успіхами військових у вечірньому зведенні 3 жовтня.

“Підтверджено ураження двох опорних пунктів, 14 місць зосередження озброєння та військової техніки, а також трьох зенітних ракетних комплексів противника. Також наші підрозділи протиповітряної оборони збили вертоліт Ка-52 (його ще називають “Алігатором”. Gazeta.ua) і штурмовик Су-25 противника”, зазначили у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ відбили росіян на Донеччині, “накрили” вогнем сім командних пунктів ворога

До того ж ракетні війська й артилерія за добу уразили чотири пункти управління, 17 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, два склади з боєприпасами й матеріально-технічними засобами, два об’єкти протиповітряної оборони, а також 10 інших важливих об’єктів противника.

У Генштабі наголосили, що ворог продовжує завдавати ударів по цивільній інфраструктурі й помешканнях мирного населення. Таким чином окупанти порушують норми Міжнародного гуманітарного права, закони й звичаї ведення війни. Загроза авіаційних і ракетних ударів на всій території України залишається.

Українські морпіхи ювелірно відпрацювали по позиціях загарбників.

27 вересня військові частини та підрозділи командування морської піхоти Військово-морських сил Збройних сил України продовжували виконувати завдання щодо відсічі повномасштабної агресії Росії. Успіхами поділилися в Telegram 28 вересня.