путінські еліти шукають шляхи, щоб піти від диктатора

володимир путін

Контрнаступ ЗСУ: українські військові дають по зубах окупантам

У ГУР повідомили, що фінал Путіна вже визначений і про його майбутнє не йдеться

Окремі представники Кремля намагаються знайти можливість піти від президента Російської Федерації Володимира Путіна, врятувати себе і свою власність. Питання майбутнього РФ залишається відкритим.

Про це розповів представник прес–служби ГУР Міноборони України Андрій Юсов.

“Сьогодні окремі представники кремлівської верхівки самі знаходяться в пошуку таких каналів і комунікацій для того, щоб убезпечити себе, свій стан, піти від божевільного диктатора. Але, безумовно, неформальні канали теж існують. Публічна політика – це дуже важлива складова, але крім неї існує ще й закулісся. Україна використовує всі інструменти: і публічні, і не публічні, і закриті, і відкриті”, – розповів Юсов.

При цьому він вказав, що заяви України про неприпустимість переговорів з позиції шантажу або спроб анексії нових територій – це факт і позиція партнерів цьому відповідає. Водночас він не став розголошувати прізвища росіян, які ведуть кулуарні переговори, тому що вони можуть знадобитися для майбутнього самої Росії.

“Можна констатувати, що серед військово–політичного керівництва, особливо серед бізнес–еліти сьогоднішньої путінської Росії, далеко не всі в захваті від тієї каші, яку заварив “колективний Путін” і дійсно схиблений диктатор. Далеко не всі поділяють Історичні позиції Медведєва, Патрушева та інших. З кожним новим рівнем такої ескалації, з кожною новою хвилею мобілізації, з кожним новим відсотком падіння рейтингу Путіна, або, безумовно, новими успіхами Збройних Сил України зі звільнення окупованих територій, ця партія миру в середині Росії, безумовно, буде посилюватися”, – пояснив представник розвідки.

За його словами, фінал Путіна вже визначений і про його майбутнє не йдеться, а от питання майбутнього Росії залишається відкритим.

“Це фіаско. Чи буде це політичне фіаско, чи буде воно у вигляді міжнародного трибуналу, палацового перевороту або суду Лінча на вулиці – це вже інша історія. Але фінал–це фіаско. А ось питання майбутнього Росії поки залишається відкритим. Або вона зможе очиститися від диктатури і переформатуватися, відійшовши від усіх окупованих територій і спробувати якось відкатати назад. Або вона розпадеться і поневолені народи колоніальної імперії отримають можливість створення незалежних держав. Чи можливі інші сценарії–тут вже питання”, – підсумував Юсов.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, кремлівський диктатор путін надзвичайно швидко визнав проблеми з оголошеною ним у росії “частковою” мобілізацією.