“Томаш” йде на війну”: у Чехії люди купили для ЗСУ танк

Прапор Чехії

Повномасштабна війна росії проти України

33 млн. крон (понад 1,3 млн. дол.) зібрали понад 11 тис. людей

Заступник міністра закордонних справ України Євген Перебийніс написав, що Чехія стала першою країною, де звичайні люди купили для ЗСУ танк. 33 млн. крон (понад 1,3 млн. дол.) зібрали понад 11 тис. людей.

“Чехія стала першою країною, де звичайні люди купили для ЗСУ танк – модернізований у Чехії T-72 AVANGER. Йому дали ім’я “Томаш”. Гарантом цього проєкту є міністерство оборони Чехії, яке обіцяло доставити танк до місця призначення – туди, де українські захисники зможуть з його допомогою нищити окупантів. 33 млн. крон (понад 1,3 млн. дол.) через ініціативу “Подарунок для путіна” зібрали понад 11 тис. людей. Збір коштів продовжується – тепер на боєприпаси для танків”, – написав Перебийніс.

“Томаш” йде на війну! 33 мільйони крон зібрали 11 288 людей із серцем. Дякую. А що буде далі? Боєприпаси!”, – мовиться в повідомленні.

Читайте також: в Україну вже доставили три “народні Байрактари” – компанія-виробник.

Нагадаємо, що за гроші, які мали бути сплачені турецькій стороні за виробництво трьох безпілотників Bayraktar TB2, українці придбали супутник. Фонд Сергія Притули підписав угоду з компанією Iceye, згідно з якою Міноборони України отримає повний доступ до всіх можливостей одного з супутників компанії, який вже на орбіті.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.