“Застерігав іти цим шляхом”: глава Пентагону особисто попередив Шойгу про наслідки застосування ядерної зброї

Ллойд Остін

Повномасштабна війна росії проти України

У США обіцяють жорстко відреагувати на можливе застосування росією ядерної зброї

Глава Пентагону Ллойд Остін засудив “брязкання ядерною зброєю” з боку рф і зазначив, що поки не бачить ознак того, що кремлівський диктатор володимир путін готує такий удар. В інтерв’ю CNN Остін повідомив, що рішення щодо застосування ядерної зброї в росії приймає одна людина – путін.

Остін заявив, що у приватних розмовах з головою міноборони рф сергієм шойгу він застерігав не “йти цим шляхом і не поводитися так безвідповідально”.

Остін сказав, що він не розмовляв з Шойгу в останні дні, але сказав, що інші члени уряду США “нещодавно передавали аналогічні повідомлення росії”.

Крім того, у США обіцяють жорстко відреагувати на можливе застосування росією ядерної зброї. США та їхні союзники знищать російські війська та техніку на території України, а також потоплять Чорноморський флот, якщо президент росії Володимир Путін застосує ядерну зброю в Україні. Про це в інтерв’ю ABC News заявив колишній директор ЦРУ та генерал армії у відставці Девід Петреус.

США серйозно сприймають погрози  Путіна, проте наразі реальних доказів, що рф збирається застосувати зброю масового знищення немає.  

Як повідомляв 5.UA, з 1 жовтня в Україні жінки повинні були ставати на військовий облік, однак закон відтермінували на рік, до 1 жовтня 2023-го. Стати на військовий облік жінки зможуть на добровільних засадах, за виключенням тих, які мають спеціальність чи професію, споріднену до медичної діяльності.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.