СБУ підтвердила російське громадянство судді Богдана Львова

Богдан Львов

У СБУ поінформували: перевірка зазначених даних триває, про її результати буде повідомлено додатково

Служба безпеки України під час перевірки з’ясувала, що голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Богдан Львов у 2012 році отримав російський паспорт замість документа, який втратив чинність у 1999 році.

Про це повідомляє пресслужба Верховного Суду.

“Сьогодні, 3 жовтня, Служба безпеки України поінформувала Верховний Суд, що за результатами перевірки встановлено, що Львов Богдан Юрійович (дата народження 28 вересня 1967 року, місце народження – місто Запоріжжя) отримав паспорт громадянина російської федерації № 4512799636 від 17.10.2012, який продовжено Львовому Б.Ю. замість паспорта громадянина російської федерації, який втратив чинність, № 4598589684 від 22.07.1999”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією СБУ, згідно з даними податкового реєстру російської федерації, Львов отримав податковий номер 774319527956, який міститься в реєстрі угод щодо нерухомого майна рф, стосовно квартири за адресою: 125565, росія, москва, вул. Ленінградське шосе, 88.

“Вказане свідчить про наявність у судді Львова Б.Ю. громадянства російської федерації за даними наведених реєстрів рф”, – наголошують у ВС.

Зазначається, що у СБУ поінформували: перевірка зазначених даних триває, про її результати буде повідомлено додатково.

Також, у Центрі протидії корупції повідомили, що Богдана Львова не звільнили з посади, попри те, що СБУ підтвердила в нього наявність російського громадянства.

У таємному голосуванні Касаційного господарського суду ВС взяли участь 39 із 40 присутніх людей. Звільнення підтримала 21. Як пише ЦПД, для рішення потрібен був ще один голос, оскільки його можна вважати ухваленим, коли голосує більшість від тих, що працює, – 43 особи.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов закликав українських політиків публічно розповісти про наявність іншого громадянства, крім українського.