ЗСУ йдуть уперед на всіх напрямках: де українські військові вигнали русню та повернули українські прапори – сюжет (Відео)

ЗСУ

Повномасштабна війна росії проти України

Українські військові продуманою тактикою відрізають російських окупантів від постачання зброєю та іншим забезпеченням

Жодного дня без приємних новин про нові звільнені населені пункти. ЗСУ творять історію і йдуть уперед – як на сході, так і на півдні країни. І поки регулярні війська рашистів тікають, мобілізовані з так званих ЛДНР отримують наказ стояти до останнього. Звідки вигнали окупантів та підняли український прапор, як тактику українських захисників оцінюють військові експерти – знає журналістка “5 каналу” Ганна Рибалка.

Місяць наступу – на початку вересня ЗСУ визволили окуповані міста і села Харківщини. А днями очистили від російських триколорів Лиман на Донеччині. Цей наступ українських сил оборони повністю перекреслив план росії організувати псевдореферендуми в області, змусив рашистів перебудувати свою логістику. А ще тисячі окупантів відчули на собі лиманський котел. Про це пише Financial Times, які зобразили просування ЗСУ на сході країни.

І це ще не все. Збройні сили України визволили село Торське біля Лиману на Донеччині. Це підтвердив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий. Торське розташоване неподалік Кремінної. А це означає – незабаром українські оборонці можуть вийти на інші населені пункти тимчасово окупованої Луганщини.

“Подолавши Кремінну, зрозуміло, що Збройні сили вийдуть на Рубіжне, Сватово, і далі зможуть деокуповувати Луганщину. За ними Сєвєродонецьк, Лисичанськ, яким вони так вихвалялися, тим що вони з неймовірними потугами взяли. Завдяки шаленій сталевій волі наших захисників там вдалося вимотати противника”, – розповів речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий.

Українські захисники відбили атаки загарбників біля восьми міст, селищ та сіл, звітують у Генштабі. ЗСУ поцілили у два командних пункти та три ворожих склади. Крім того, за попередні дні наші воїни влучили в понад двадцять одиниць озброєння та військової техніки росіян на Запоріжжі. Також спопелили один зенітний ракетний комплекс С-300 та 3 склади з боєприпасами. Понад 250 окупантів виведені з ладу.

“За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Зайцеве, Бахмутське, Бахмут, Одрадівка, Виїмка, Спірне, Невельське та Первомайське. За минулу добу окупанти завдали 11 ракетних та 10 авіаційних ударів, здійснили понад 65 обстрілів з РСЗВ”, – заявив речник Генштабу ЗСУ Олександр Штупун.

Синьо-жовтими прапорами замайоріли Архангельське та Миролюбівка на Херсонщині. Про це напередодні у зверненні повідомив президент. Володимир Зеленський зауважив, що український контрнаступ – триватиме, попри будь-які фейкові голосування, організовані росією.

“Щоденно як мінімум двічі – вранці і ввечері – я отримую звіти від наших військових. Цього тижня у звітах найбільшу частину займає перелік звільнених від ворога населених пунктів в рамках нашої оборонної операції. Найбільш медійною зараз стала історія звільнення Лиману Донецької області. Але успіхи наших воїнів не обмежуються тільки Лиманом. Це, знаєте, така тенденція. Нещодавно хтось десь проводив псевдореферендуми, а коли повертається український прапор – про російський фарс з якимись там папірцями і якимись там анексіями ніхто й не згадує. Окрім, звичайно, правоохоронних органів України. Бо кожен, хто причетний до будь-яких елементів агресії проти нашої держави, буде за це відповідати”, – заявив президент України Володимир Зеленський.

Десятки одиниць знищеної техніки – усе, що залишилося від загарбників на деокупованих територіях. Ці кадри з селища Соснове на Донеччині опублікувало військове телебачення України. Відступаючи, російські солдати кидали і цілком справні зразки. Тепер техніка ворога воюватиме проти самих окупантів.

“Відновлюємо техніку, ремонтуємо, щоб наші хлопці мали, на чому їздить. І якщо є якась трофейна техніка, віддаємо на передок”, – розповів військовослужбовець ЗСУ Богдан.

Українські військові продуманою тактикою відрізають російських окупантів від постачання зброєю та іншим забезпеченням. І визволяють населені пункти, які мають стратегічне значення з військової точки зору. Про це в етері “5 каналу” заявив військовий експерт Олексій Гетьман. Натомість армія російських злочинців діє на догоду Путіну. Тоді як кремлівський ватажок намагається самотужки ухвалювати військові рішення.

“Путін перебрав командування військ рф на себе. Він намагається керувати навіть батальйонно-тактичними групами. Ми ж пам’ятаємо його вислови про Лиман, що треба стояти до останнього, нікуди не відходити. Тобто ці рішення, які зараз відбуваються, я думаю. путін дивиться на мапу і приймає якісь рішення, які не мають нічого спільного з військовою доцільністю”, – пояснює військовий експерт Олексій Гетьман.

І стояти до останнього путін наказує лише мобілізованим жителям територій, які помпезно вкрав в Україні минулої п’ятниці. Так звані “лнр”-івці, які відступили з району Лиману, записали відео – скаржаться, що командування рф їх кинуло, а тепер погрожує розправою.

Ганна Рибалка, “5 канал”

Як повідомляв 5.UA, ЗСУ визволили Борову та Шийківку на Харківщині.

Дивіться також: як ЗСУ визволяли Лиман.

Нагадаємо, у Східному угрупованні підтвердили, що ЗСУ увійшли в село Торське Донецької області.

Як повідомляв 5.ua, вцілілі під час визволення Лиману російські військові втекли до тимчасово захопленого Щастя Луганської області.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.