У Хабаровському краю “помилилися” з призовом і мобілізували вдвічі більше

У Хабаровському краю Російської Федерації “помилково” мобілізували вдвічі більше солдатів.

За словами губернатора краю, у рамках “часткової мобілізації” у військкомати прибули кілька тисяч людей. З них близько половини не відповідали критеріям для військової служби. Чиновник запевнив, що їх повернули додому. Про це повідомляють російські пропагандистські видання “ТАСС” і “РИА Новости”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РФ почали “шукати винного” у провалах на війні. Хтось не виживе Подоляк

З призовом на війну проти України “помилилися” і в Якутії. Там мобілізували близько 300 жителів. Російські ЗМІ повідомляють, що в Якутії лише за останні три дні по психологічну підтримку звернулися 63 призовники.

21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію росіян. Призову підлягатимуть нібито тільки громадяни, які перебувають у запасі. Міністр оборони Росії Сергій Шойгу говорить про 300 тис. резервістів, яких планують призвати.

Пізніше з’ясувалося, що в указі про мобілізацію є таємний пункт, який дає змогу міноборони країни призвати на війну більш як 1 млн людей, здебільшого із сіл.

У Росії почалися акції протесту проти мобілізації, невдоволених затримували. У Москві й Воронежі затриманим почали видавати повістки до військкоматів.