Положинський зізнався, чому його так і не викликали до тероборони

Колишній учасник гурту “Тартак” Олександр Положинський, який воює проти російських окупантів у Збройних силах України, розповів, чому його не взяли до тероборони.

Музикант згадав, як прийшов у військкомат ще 1 лютого. Тоді подав необхідні документи, пройшов медкомісію та здав аналізи. Спогадами поділився в Instagram у День територіальної оборони, що святкували 2 жовтня.

“У процесі десь підхопив ковід. Думаю в лікарні. Вийшов з ковіду. Отримавши підтвердження одужання одразу знову у військкомат. Підписав контракт. Зробив селфі, написав допис. Поки чекав підписання контракту командуючим ТрО нашого регіону, мій допис набув неочікуваного для мене розголосу. На прохання представників головного командування ТрО, погоджувався на всі інтерв’ю, в яких розповідав про свою мотивацію. Мотивація була простою бути готовим до захисту Батьківщини під час масованого наступу на нас, знати, що маю робити, з ким це маю робити, отримати підготовку, спорядження і зброю”, розповів Положинський.

Він пояснив, чому його так і не взяли до тероборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Колись вони були колегами й сусідами, а сьогодні побратими” в Україні відзначають День тероборони

“Пізно ввечері 23 лютого мені надіслали повідомлення, що контракт зі мною не підписали, бо я писав заяву ще на ім’я воєнкома. Але поки я хворів, змінилися правила, тож тепер треба переписати на ім’я командира батальйону і ще дозаповнити якісь папери. В першій половині дня 24 лютого я був у штабі. Сподівався, що отримаю зброю й накази, натомість отримав можливість правильно заповнити папери”, згадав співак.

За його словами, Положинського формально вписали в штат підрозділу.

“Але реально сказали, що без бойового досвіду і підготовки я поки не потрібен. “Чекайте виклику”, сказали. На жаль, так і не викликали. Тепер я маю підготовку і досвід, який, на мою думку, дав би мені можливість таки стати бійцем ТрО. І після війни я, можливо, ще повторю спробу туди потрапити”, написав захисник.

Положинський розповів прихильникам, як навчаються військовослужбовці в лавах ЗСУ.

В Instagram виконавець поділився, перед якими труднощами постають наші захисники. Учора Сашко з побратимами майже весь день провів у полі, з них дві години вони пролежали “на позиціях” під дощем.