Росіяни “запроваджують” систему перепусток на одній з окупованих територій

На Херсонщині окупанти запроваджують перепустки через пункти пропуску.

Вимагають абсолютно всі документи в електронному вигляді, для чоловіків обов’язково військовий квиток. Про це під час брифінгу 3 жовтня розповів депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань, пише Gazeta.ua.

“Підготовкою до псевдореферендуму окупанти заблокували виїзд через Василівку. Тоді запровадили перепустки, які мають діяти з 1 жовтня. Роз’яснень для перепусток не надали. Однак для оформлення цього папірця росіяни вимагають надавати абсолютно всі документи в електронному вигляді. Але в більшості населених пунктів інтернету немає. І незрозуміло, що робити тим людям, які вже перебувають біля пункту пропуску”, розповів Хлань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Херсонщині “долітався” російський Су-25

“Референдум”, який затіяли окупанти, лише психологічна картинка. Та паніка, яка набирала обертів серед окупантів і колаборантів останнім часом свідчить про те, що вони розуміли втриматися на Херсонщині їм не вдасться. Як і на інших окупованих територіях. Тому “референдум” розгорнули поспіхом.

Водночас у Херсоні й інших містах окупанти почали обходити квартири, намагаються виявити чоловіків від 18 до 35 років. Поки повісток не роздають, лише переписують. Найімовірніше, чоловіків хочуть використати як живий щит або як мобілізаційний трудовий ресурс для побудови фортифікаційних споруд.

На Херсонському напрямку українські підрозділи значно просунулися.

Псевдореферендуми в тимчасово окупованих районах Херсонської та Запорізької областей не зупинили контрнаступу. Про це сказала речниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк 30 вересня.

Про визволення від російських загарбників Архангельського й Миролюбівки на Херсонщині 2 жовтня повідомив президент Володимир Зеленський.