Подякувати лікарям за врятовані життя: у Черкасах автомийка безплатно миє машини швидкої (Відео)

Мийка, швидка

Допомога небайдужих додає сил та впевненості – кажуть медики швидкої

Водій Олег Тепаленко заганяє автівку на мийку щоразу після відрядження. Необхідно змити куряву та дезінфікувати. Часу обмаль – скоро на виїзд.

“Коли самі миємо, коли хлопці миють, це нам дуже багато економе часу, це для нас як для водіїв, дуже важливо і дуже приємно”, – каже водій швидкої.

Медичні автівки на цій мийці обслуговують безплатно – так власники вирішили допомогти лікарям та подякувати за врятовані життя.

“Це важливо було завжди, ми почали цю допомогу коли ще був ковід, в розпал, ніхто не знав, всі боялися, така хвороба страшна, але зараз часи ще важчі, чим були тоді, тому вирішили допомагати, бо медпрацівникам виявилося ще важче, чим було до цього”, – зауважує адміністратор мийки Михайло Пукаленко.

Водій Віталій згадує, як мили вручну у дворі станції швидкої. Але іншого виходу не мали, необхідно, щоб карета порятунку мала достойний вигляд та була оброблена.

“Приїхали помити наше авто, в плану полегшення життя – то це дуже полегшує наше життя, раніше хлопці мили на станції щітками з відер, а це таки відношення до фарби машини – покращенні, і до миття машини і економимо свій час”, – пояснює Віталій Осіпов.

Допомога небайдужих додає сил та впевненості – кажуть медики швидкої. Навантаження уже було захмарним від початку ковіду, а коли додалася ще і війна – працівники екстренки просто нарозхват.

“Зараз під час війни бригади екстренки надають допомогу не тільки в звичайному житті, не тільки при ковіду, а й виконують спеціальні завдання, коли дасть бог після перемоги розповімо, їх дуже багато, вони дуже важливі, люди не здогадуються навіть про це, це по всій Україні і така допомога є реально важливою, бо ми відчуваємо підтримку”, керівник обласного центру екстреної медичної допомоги та медичних катастроф Ігор Фесун.

Яна Лимаренко, Олександр Лісовий, Черкаси, “5 канал”