Дитячий батальйон “Бандерівці”: як діти Волині зібрали 400 тис. для ЗСУ (Відео)

Діти

Повномасштабна війна росії проти України

Прилад для знешкодження російських безпілотників замовили бійці 14-ї окремої механізованої бригади

Волонтерка Віра Шварцкоп розпаковує антидрон, який днями привезли з Чехії. Щоб придбати необхідне для бійців озброєння, діти з невеликого містечка протягом двох місяців співали у міському сквері. Понад 400 тисяч гривень – саме стільки змогли зібрати.

“Ми збирали гроші на ЗСУ на антидрон і на машину. Не важко, просто співали, а нам давали гроші”, – розповідає маленька волонтерка Мар’яна Кучірка.

“Ходили, продавали магнітики, продавали різні сувеніри з гербом”, – каже Ярина Кучірка.

Прилад для знешкодження російських безпілотників замовили бійці 14-ї окремої механізованої бригади, які визволяли Харківщину і нині перебувають на деокупованій території.

“Я думаю, що це ввійде в історію не тільки Рожища, а й України, як саме діти збирають на зброю”, – вважає ініціаторка збору коштів Вікторія Шварцкоп.

Це вже другий антидрон, що придбали за гроші, зібрані дітьми. Він коштує більш як 5 тисяч євро. Допомогли грішми і волонтери, які шукали його в Європі.

“Зараз он знову подзвонили з 36 бригами морської піхоти, знову просять антидрон, кажуть, що є така потреба”, – повідомляє волонтерка Віра Шварцкоп.

Подякувати і підтримати дітей, які своїм співом допомагають забезпечувати армію, із Рівного приїхав Юрій Журавель, вокаліст гурту “От Вінта”. Разом з юними волонтерами він виконав кілька пісень.

“Вони активні, відчувається, що це вже діти майбутньої України, європейської нації, яка без комплексів співає, веселиться і цим б’є ворога”, – наголошує художник, співак Юрій Журавель.

Учасникам дитячого колективу подарував футболки і свої книги з автографами.

“Дуже класна книжка з символами, з історією України. Це неймовірно, мені дуже сподобалося. Я ще не чула такого голосу і як діти реагують на це”, – волонтерка Анна Луговська.

Нині дитячий батальйон “Бандерівці” не співає, а навчається. Проте збір грошей хочуть відновити – на антидрон та авто для бійців на передовій.

Олег Ткачук, Волинська область, “5 канал”.

Читайте також: “Мертва мишка – то рф, а котик – то Україна”: як черкаські діти розмальовують футболки для поранених бійців – сюжет

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.