Захисна екіпіровка для безпечної роботи

Якісне екіпірування дуже часто є запорукою ефективної, а головне безпечної роботи. Сьогодні ми більш детально розберемо види та особливості захисного спецодягу та взуття.

Спеціалізований одяг виконує захисну функцію. Він використовується у багатьох сферах діяльності, частіше за все це: спецодяг для СТО, будівельників, робітників ЖКГ, монтажників тощо.

Спеціалізований робочий одяг може виготовлятися із синтетичних, натуральних та змішаних матеріалів. Також спецівка може доповнюватись певними захисними елементами.

Багато компаній замовляють індивідуальне пошиття спецодягу. Ця послуга дозволяє доповнити функціональність виробів та наголосити на індивідуальності компанії.

Ще одна популярна послуга розробка та адаптація логотипу компанії. Лого – це обличчя торгової марки. Професіонали, розробляючи логотип, повинні в одному зображенні підкреслити філософію бренду, головні цінності та індивідуальність.

Логотип може наноситься у кілька способів:

Перший термодрук. Особливістю цього способу є те, що зображення (навіть найдрібніші деталі) виходять чіткими. Також це найшвидший спосіб нанесення логотипів.

Другий спосіб шовкографія (трафаретний друк). це найбюджетніший варіант нанесення логотипу. Також малюнок можна нанести на будь-яку частину виробу.

Третій спосіб машинна вишивка. Це довговічний і якісний вид нанесення. У порівнянні з іншими видами, машинна вишивка буде ексклюзивнішою і водночас дорожчою. Також зображення не вигоряє, не тьмяніє, витримує численні прання.

Також дуже важливо на виробництві використовувати спецвзуття. Спеціалізоване взуття виконує багато важливих функцій. По-перше, забезпечує професійний захист та значно знижує ймовірність отримання виробничих травм. По-друге, забезпечує комфорт і під час роботи.

Спеціалізованому взуттю також присвоюються певні класи захисту. Клас захисту залежить від наявності або відсутності певних властивостей та захисних елементів. Розрізняють кілька класів захисту:

  1. SB, S1, S2, S3, S4, S5 регулюються європейським стандартом якості EN-345. Спецвзуття ідентифікують як “спеціальне”. Також спеціалізоване взуття забезпечується захисним підноском, який витримує силу удару до 200 Дж.
  2. РB, Р1, Р2, Р3, Р4, Р5 регулюються європейським стандартом якості EN-346. Спецвзуття ідентифікують як “захисне”. Також спеціалізоване взуття забезпечується захисним підноском, який витримує силу удару до 100 Дж.
  3. ОB, О1, О2, О3, О4, О5 регулюються європейським стандартом якості EN-347. Спецвзуття ідентифікують як “робоче”. На відміну від вищезгаданих класів захисту, цей вид не передбачає наявність захисного підноску.

Також окрім спеціалізованого одягу та взуття до комплексного екіпірування можуть входити захисні рукавички та інші види індивідуального захисту очей, обличчя, органів слуху та дихання (наприклад, респіратори, захисні кастетки, беруші та багато іншого).