Розповіли про подальшу долю окупантів під Лиманом

Російські окупанти не встигли покинути позицій у Лимані Донецької області, попри очевидний наступ Збройних сил України. Їм не дозволило зробити цього власне вище керівництво.

Про долю російського угруповання під Лиманом, яке оточили на Донеччині, розказав в ефірі національного телемарафону речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає Gazeta.ua.

“Частина з них фізично знищена, частину узяли в полон, а частина змогла колонами чи малими групами відійти. Зараз дехто з росіян намагається займати оборону в Кремінній”, зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поразки РФ на фронті й провал мобілізації докорінно змінили російський інфопростір ISW

Речник пояснив, що українські військові продовжують роботу зі стабілізації в місті. Відловлюють залишки окупантів, які ховаються по лісах, займаються розмінуванням території.

“Оборона противника біля Лимана була дуже потужною. Окрім нещодавно мобілізованих, там були російські військові, зокрема, 752-й мотострілецький полк, підрозділ БАРС-13, “Російський легіон” і “Союз добровольців Донбасу”, додав Череватий.

Окупанти, що вціліли в Лимані, втекли у Щастя. 30 вересня в районі міста виявили колону з цивільних автомобілів та мікроавтобусів, в якій налічувалося понад 200 військовослужбовців зі складу 2-го армійського корпусу російських військ.

1 жовтня українські війська звільнили Лиман Донецької області. Цим завдали значної поразки російським окупантам. Однак російські загарбники націлені на південь. Саме там ворог продовжує оснащувати оборону.

Російські окупанти відійшли з міста Лиман на так звані вигідніші рубежі. Станом на 1 жовтня українські сили вже перебували в різних частинах Лимана. Водночас росіяни стверджували, що їх так званий БАРС (бойовий армійський резерв), який утримував оборону в Дробишевому, на північний захід від Лимана, відійшов до Кремінної, що приблизно за 25 км на схід від Лимана.

2 жовтня повідомили, що українські військові повністю зачистили Лиман Краматорського району Донецької області.