кацапи так накивали п’ятами, що аж взуття злітало: як ЗСУ визволяли Лиман – подробиці (Відео)

кацапські каски

Контрнаступ ЗСУ: українські військові дають по зубах окупантам

Колаборанти і ставленики кремля в паніці

Лиман на Донеччині. Місто, яке на папері путін уже анексував. За фактом: Лиман – це Україна.

Українські десантники вивішують державний стяг. Триває 9 день операції з визволення міста. Близько 5 тисяч російських терористів потрапили в оточення. Вони звернулися до свого керівництва з проханням вийти з Лиману. Проте росія своїх … кидає. І так звана друга армія світу пустилась навсібіч. Відео з колоною російської техніки оприлюднив фонд “Повернись живим”.

Тікали, аж капці губили. Військове телебачення оприлюднило відео позицій кремлівських окупантів біля Лиману. Звідти їх вигнали сили територіальної оборони України. На бігу росіяни залишили техніку, боєприпаси, ліки і своє взуття.

“Техніки тут захопили дуже багато. росіяни такі собі воїни. Ледве що – вони тікають, вони зовсім не вмотивовані, це ми стоїмо на своїй землі, нам є за що битися, нам є за що, якщо потрібно, вмирати, вони при першій ліпшій нагоді тікають”, – наголошує військовослужбовець ЗСУ Євген.

Впродовж суботи офіційні джерела повідомляли, що в Лимані досі тривають бої. Українські військовослужбовці зачищали місто від окупантів. У соцмережах оприлюднюють відео: сили оборони їдуть селом Дробишеве біля Лиману. Обабіч дороги розбита військова техніка, а також маршрутки, на яких тікали росіяни з награбованим. Уже надвечір суботи заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко оприлюднює запис. Українські десантники і нацгвардійці зривають російські аквафреші з адміністративної будівлі і піднімають український стяг.

Опівдні неділі звернення записує президент. Володимир Зеленський інформує: Лиман під контролем України.

“Лиман повністю зачищений від російських окупантів. Дякую нашим військовим. Слава Україні!”, – сказав Зеленський.

Поки на Банковій кажуть про визволення Лиману. Українські правоохоронці навідуються в гості до одного з ватажків кремлівських терористів.

Колаборанти і ставленики кремля в паніці. За даними голови Луганської обласної військової адміністрації Сергія Гайдая, вони намагалися втекти, проте рабів назад до росії не пустили.

“Якщо наступ ЗСУ триватиме як мінімум у такому ж темпі, то протягом кількох місяців у них не залишиться вибору. Вони або повинні будуть здатися, або вони загинуть, тому що випустити їх у росію 100 відсотків не випустять”, – переконує голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Визволення Лиману означає захоплення важливого регіону, який відкриває шлях Силам оборони України до очищення від окупантів Сватового, Кремінної та Сєверодонецька, – пояснюють у східному угрупованні ЗСУ. Окрім цього, це важлива психологічна перемога. Адже вдалося зламати еліту російського війська.

“Оточення великого угруповання противника, який перед тим похвалився своєю непереможністю, це важливий момент для наших Збройних сил і це нищівний психологічний момент для противника. Там, до речі, билися не останні такі війська, там билися професійні військові”, – зауважує речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий.

“Нікакоий панікі нєт”… і коментарів на росії також “нєт”. російським депутатам бракне слів, щоб пояснити розгром окупантів у Лимані. Творці варіантів “жест доброї волі” та “від’ємний наступ” вийшли з чату.

Трішки краща версія у Дон–Дона. Глава Чечні Рамзан Кадиров звинуватив у лиманській поразці “кумівство” та “непотизм” у лавах російської армії. Слово “непотизм” Кадиров вчив точно довше, ніж Лиман перебував під анексією. Провину керівник тік–ток–військ поклав на командувача Центральним військовим округом Олександра Лапіна. Саме він керував наступом на Луганську область. Мовляв, генерал-полковник кинув підлеглих напризволяще, а сам відсиджувався за сотні кілометрів від них у Луганську – заявив Кадиров, який ховався у Грозному, коли ЗСУ смажили його підопічних на Київщині.

росія була змушена відступити з Лиману через неукомплектовані підрозділи. Там стояли солдати західного та центрального військових округів росії. Вони зазнали значних втрат. Про це йдеться у щоденному огляді британської розвідки. Відхід росії з Лиману також серйозна політична невдача для кремля. Натомість надихаючий успіх для України. Так говорить глава Пентагону. Лойд Остін привітав ЗСУ та заявив, що Сполучені Штати натхненні тим, що бачать.

“Безумовно, це значний успіх. Нас дуже надихає те, що ми бачимо зараз. Без цих маршрутів росіянам буде складніше. Перед ними постає своєрідна дилема, що робити далі. І ми вважаємо, що українці зробили велику роботу, щоб потрапити до Лимана та почати звільняти місто. Для поля бою це означає те, що українці продовжують прогресувати і створювати проблеми росіянам, які їм доведеться вирішити. Ми всі дуже підбадьорені тим, що відбувається”, – міністр оборони США Ллойд Остін.

Наталка Гончарова, Христина Катарина, “5 канал”

Український прапор продовжує повертатися на територію Донеччини. Бійці ЗСУ оприлюднили фото із синьо-жовтим прапором біля стели на в’їзді в Торське.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.