Під Ізюмом російські окупанти вбили трьох дітей

На ранок 3 жовтня офіційна кількість дітей-жертв російської агресії за добу зросла до 416.

Кількість поранених не змінилася 784 дитини зазнали поранень різної тяжкості, повідомила пресслужба Офіса генпрокурора.

“Стало відомо про загибель 30 вересня в Донецькій області дитини внаслідок осколкового поранення. 23 березня внаслідок обстрілів ворогом Ізюмського району Харківської області загинули троє дітей віком від 13 до 14 років”, йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що має бути в “тривожному рюкзаку” дитини правда і фейки

Загалом найбільше постраждало дітей в областях: Донецькій 403, Харківській 249, Київській 116, Миколаївській 75, Чернігівській 68, Луганській 64, Херсонській 57, Запорізькій 50, Дніпропетровській 29.

“Ці цифри не є остаточними, оскільки триває робота з їхнього встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих і звільнених територіях”, нагадало відомство.

Через ворожі бомбардування та обстріли пошкоджені 2562 тис. закладів освіти. З них 295 зруйновано повністю, за даними ОГ.

1 жовтня стало відомо, що у Куп’янському районі Харківської області виявили обстріляну росіянами колону цивільних автомобілів.

Окупанти наприкінці вересня завдали ударів по мирних жителях, які намагалися втекти від обстрілів. Сталося це у “сірій зоні” між звільненим Куп’янськом та окупованим Сватовим на Луганщині. На колону напала ворожа ДРГ.

В колоні росіяни вбили 24 людини, серед них вагітна жінка і 13 дітей. Декому вдалося вижити, вони дають свідчення.