“Блискавка” гатить у Крим, а рашисти воюють проти цивільних – хроніка 221-го дня повномасштабної війни (Відео)

Хроніка

Повномасштабна війна росії проти України

Поки окупанти шукають бодай якесь гарматне м’ясо, українське військо чимдалі більше вкладає до землі ворогів

Що не день, то салют чи вибух. Тимчасово окупований Крим у неділю знову чув “хлопки”. Та самопроголошена влада півострову каже: це не вибух, це удар блискавки. Водночас, місцеві телеграм канали повідомляють – від псевдоблискавки вилетіли шибки, спрацювала сигналізація в авто. Та от місцевий люд блискавки не бачив, однак чули потужний вибух.

Житомирські шкарпетки, гребінці для волосся та навіть крем для взуття. Російська армія так поспішала на “вигідні позиції”, що вкотре забула награбоване. І це не враховуючи техніки, яку також окупанти залишили тікаючи з Лиману на Донеччині.

Водночас, на визволеній Харківщині сили оборони продовжують знаходити вбивчі сховки рашистів. Біля греблі на півночі області московити заклали вибухівку. Загальна кількість становила близько шестисот п’ятдесяти кілограмів у тротиловому еквіваленті, протитанкових мін та електродетонаторів.

Війська московитів укотре доводять, що воювати вміють проти мирного населення. Вкотре за минулу добу обстріляли Донеччину. Під вогонь потрапили Курахівська та Авдіївська громади – без жертв, але є руйнування. Також під вогнем знову місто Слов’янськ.

“Місто знову обстріляли, два прильоти, район Машмету, без постраждалих”, – зазначив міський голова Слов’янська.

Тероризували росіяни протягом минулої доби й Миколаїв та область. Двома ракетами Х-59 рашисти завдали удару по Баштанському району Миколаївщини. Пошкоджено сільськогосподарські площі, людських втрат немає. А от внаслідок обстрілів спального району Миколаєва понівечені будівлі, семеро місцевих поранені.

“Сімома дронами-камікадзе”Shahed-136″ протягом ночі атаковано Миколаївщину. П’ять знищено зенітно-ракетними підрозділами Сил оборони у Вознесенському та Миколаївському районах. Два влучили в складські будівлі. Постраждалих нема. Вісім зенітних керованих ракет системи С-300, ворог спрямував на Миколаїв. В житлових районах пошкоджено багатоквартирні будинки та господарчі споруди. За попередньою інформацією поранення отримали 7 цивільних осіб”, – повідомив речник ОК “Південь” Владислав Назаров.

Під час ранкового обстрілу одна з російських ракет поцілила у передмістя Запоріжжя, на територію дачного кооперативу. Також у вогні опинився і обласний центр. росіяни обстріляли регіон чотирма ракетами С300. Внаслідок атаки зруйновано промислову інфраструктуру.

Поки росіяни штурмують кордони та намагаються уникнути мобілізації, до цього змушують на тимчасово окупованих українських територіях. Зокрема, у Мелітополі, якщо не хочеш служити сам – тоді здай свого друга навзамін, повідомив міський голова.

“Мобілізувати примусом наших чоловіків, забрати в псевдодругу армію світу і зробити це так, і зробити це так, як робили в Донецьку, Луганську – примусово збирати з підприємств, лікарень, забирати зі шкіл. Сьогодні гауляйтер підписав ряд фейкових документів, по-перше – створив військкомат, друге – наказав військкомату назбирати 3 тисячі добровольців”, – розповів голова Мелітополя Іван Федоров.

Поки окупанти шукають бодай якесь гарматне м’ясо, українське військо чимдалі більше вкладає до землі ворогів, що прийшли на нашу землю. Плюс 500 за добу станом на 2 жовтня – понад 60 тисяч загарбників рушили до пекла. Знищили сили оборони і понад 50 танків та БМП московитів. Не стало і кілька артилерійських систем та РСЗВ. 6 безпілотників та один гелікоптер також за добу вдало знищило українське військо. Присмалили і десяток автомобільної техніки та автоцистерн рашистів.

Мінус штаб окупантів. У Бериславі на Херсонщині ЗСУ знищили осередок московитів, повідомив депутат Херсонської обласної ради, військовослужбовець Сергій Хлань. Розповів, рашисти, як завжди, виселяють цивільних із будинків, відбирають транспорт. Та від артилерійського ока збройних сил таки не можуть сховатися.

Тим же російським загарбникам, які не хочуть згоріти у пекельному українському вогні, наші прикордонники записали відеопропозицію.

Вибір українців – це захист своєї землі та співгромадян. І своїм прикладом довели це сили територіальної оборони країни. У лютому московити вже стояли на кордонах України, водночас тисячі добровольців формували Тероборону держави. В перші дні вторгнення, у прискореному режимі. Нині ТРО – наймолодший рід українських військ, але з неабияким бойовим досвідом.

Кожен ворог впаде, допоки ми стоїмо пліч-о-пліч. Сухопутні війська, повітряні сили, військово-морські сили, десантно-штурмові війська, сили спеціальних операцій, сили територіальної оборони. ЗСУ – це сім’я!

Олена Рибінська, “5 канал”.

Нагадаємо, українські війська успішно оточили російське угрупування, після чого увійшли у місто та остаточно визволили його. Президент Володимир Зеленський вже повідомив про повне зачищення Лимана.

  • Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.