“Надихаючий успіх”: очільник Пентагону прокоментував визволення Лимана (Відео)

Ллойд Остін

Контрнаступ ЗСУ: українські військові дають по зубах окупантам

Перед тепер постає своєрідна дилема, що робити далі, зауважив міністр

“Надихаючий успіх” – так глава Пентагону назвав визволення Лимана на Донеччині. Лойд Остін привітав ЗСУ та заявив, що США натхненні тим, що бачать.

Відбулося це під час прес-конференції у Гонолулу, передає “5 канал”.

Глава Пентагону нагадав, що російські окупанти використовували Лиман як логістичний центр для забезпечення своїх військ на сході. Без цих маршрутів – їм буде складніше. Остін вважає, що українці зробили велику роботу, щоби потрапити до міста та почати його визволяти.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

“Безумовно, це значний успіх. Нас дуже надихає те, що ми бачимо зараз. Без цих маршрутів росіянам буде складніше. Перед ними постає своєрідна дилема, що робити далі. І ми вважаємо, що українці зробили велику роботу, щоб потрапити до Лимана та почати звільняти місто. Для поля бою це означає те, що українці продовжують прогресувати і створювати проблеми росіянам, які їм доведеться вирішувати. Ми всі дуже підбадьорені тим, що відбувається”, – зазначив він міністр оборони США.

Як повідомляв 5.UA, українські війська успішно оточили російське угрупування, після чого увійшли у місто та остаточно визволили його. Президент Володимир Зеленський вже повідомив про повне зачищення Лимана.

  • Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.