Як почувається звільнена з полону Мар’яна Мамонова, яку напередодні виписали з пологового будинку – сюжет (Відео)

Виписка з пологового будинку

Повномасштабна війна росії проти України

Протягом тижня після пологів від породіллі та немовляти не відходили лікарі

Вона потрапила у російський полон вагітною. Понад чотири місяці не знала, чи зможе народити здорову дитину. А потім разом із двома сотнями захисників “Азовсталі” потрапила на обмін. Військова медикиня Мар’яна Мамонова тиждень тому стала мамою у Луцьку. Нині, коли лікарі пересвідчились, що здоров’ю її та немовляти нічого не загрожує, їх виписали із урочистостями.

Мар’яну Мамонову з новонародженою донечкою зустрічає біля Волинського перинатального центру цілий гурт близьких та друзів. Жінка усміхнена, щаслива і впевнена, що тепер усе буде добре. Дівчинку вирішила назвати Анею.

“Я була переконана, знаєте, як оце мама вагітна: хлопчик, в мене буде хлопчик, і коли я народила, кажуть: у вас дівчинка. Я не придумувала ім’я для дитини, просто глянула на неї і все – вона стала для мене Аня. В мене почався період позитивних емоцій. Слава Богу, це жахіття закінчилося. Я в статусі мами, в Україні – це найбільше для мене важливо і приємно”, – розповіла звільнена з російського полону Мар’яна Мамонова.

Чоловік Мар’яни – Василь теж не приховує радості.

“Я просто чекав їх обох на нашій землі. Мені було дуже важливо, щоб вона народила в нашій країні – це найголовніше. І щоб народила здорову дитину”, – зазначив чоловік Мар’яни Мамонової Василь Мамонов.

Протягом тижня після пологів від породіллі та немовляти не відходили лікарі. Зараз, коли впевнилися, що здоров’ю обох нічого не загрожує, дозволили поїхати додому.

“Після того, що Мар’яна пережила, легко не могло бути. Але результат в нас є насправді чудовий. В нас є здорова мама, здорова дитина”, – зауважила директорка Волинського обласного перинатального центру Ірина Говарська.

На виписку до перинатального центру приїхали родичі подружжя, їхні знайомі та люди, які увесь час переймалися долею дівчини.

“Наскільки її чекали люди, підтримували. Дякувати Богу, що цей день є, що вона повернулася жива додому, здорова, з маленькою дитинкою-крихіткою, сподіваємося, що все буде добре”, – запевнила сестра Мар’яни Мамонової Анна Марцинкевич.

Протягом тривалих місяців полону не відходила від майбутньої породіллі ще одна бранка росіян Анастасія Чорненька. Подруги підтримували одне одну і разом потрапили під обмін. Анастасія згадує, часом вагітна Мар’яна заспокоювала її, а не навпаки.

“Треба було інколи поплакати один одному в плече, поговорити, а інколи просто помовчати. Підтримка, але вона дуже мужня, інколи вона мене, інколи я її. Вона дуже сильна і стійка жінка, слава Богу, що все добре, вона здорова і з дитиною теж”, – повідомила звільнена з російського полону Анастасія Чорненька.

Перший час після виписки подружжя з дитиною житиме у Млинові на Рівненщині. Потім хочуть оселитися у Луцьку – в квартирі, яку їм подарували благодійники.

“Я не сумніваюся, що території до нас повернуться, я не сумніваюся, що війна закінчиться в нашу користь, я не сумніваюся, в нашій країні буде мир”, – підсумувала Мар’яна Мамонова.

Наступні роки Мар’яна планує повністю присвятити догляду за дитиною.

Олег Ткачук, Луцьк, “5 канал”

Читайте також: росія утримує в полоні 616 жінок, з-поміж них є і вагітні – ЗМІ

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.