Прохання

 Можеш проглянути, чи завантажилося відео на цих каналах в інстаграмі й тіктоку? запитує знайомий тактичний медик із Харківщини. Хочемо, щоб відкривалося в Росії, тому заводили новий канал через VPN. А воно якось шматками закидалося.

Відео відкриваються. Ролик називається “Как наименее болезненно нарушить целостность руки или ноги”. Знайомий показує кілька способів упасти, “невдало” підігнувши під себе кінцівку.

 Якщо вони таке масово шукають, то їм воно треба. Хай краще поламані лежать у себе в Рязані, ніж нам тут проблеми створюють. Треба, щоб перелом був серйозний, а не тріщина чи фаланга пальця вибита. І хоча б на місяць викинув потенційного призовника з поля інтересів рашистського військкомату.

За добу відео подивилися понад сім тисяч разів. Наступного дня його блокують за пропаганду насильства й заклики калічити себе. Канали видаляють.

 Не біда. Ним активно ділилися. Маю надію, що трохи поламаних кісток буде на моєму рахунку. Трохи почекаю і щось нове запишу.

За кілька днів телефонує:

 Слухай, маю прохання. Ти ж колись ламала лікоть і купувала пластирі, щоб не боліло? Можеш купити й передати з півтора десятка? Маємо тут товариша, який на комісії в липні не сказав, що має в руці пластину та три болти, щоб точно мобілізували. А тепер мучиться на холоди. Хай би хоч на ніч клеїв.