Низка українських військовополонених отримали по 100 тисяч гривень

Україна

Повномасштабна війна росії проти України

Одноразову грошову допомогу отримали 96 колишніх полонених

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України перерахувало 9,6 млн грн українцям, яких звільнили з російського полону. Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Зазначається, що міжвідомча комісія визнала їх такими, що були позбавлені свободи внаслідок збройної агресії росії. Одноразову грошову допомогу отримали 96 колишніх полонених. З них 57 вдалося визволити вже після повномасштабного вторгнення рф. Всі вони отримали по 100 тис. грн.

“Вказана допомога надаватиметься й іншим громадянам України, яких звільнили з полону”, – сказано у повідомленні.

Нагадаємо, у ніч на 22 вересня після кількох місяців полону і катувань були визволені 215 захисників Маріуполя, серед яких 108 бійців “Азову”. Відомо, що восьмеро визволених військових були поранені під час російського теракту в Оленівці.

Після тривалих переговорів росіяни погодилися віддати п’ятьох командирів захисників Маріуполя, у тому числі “Редиса”, “Калину” та “Волину”.

Додому, з-поміж інших, повернулися Катя “Пташка”, фотограф з “Азовсталі” Дмитро Козацький і медик Мар’яна Мамонова, яка перебуває на 9-му місяці вагітності.

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов розповів про стан визволених із полону українських захисників. Багато з них зазнали жорстоких катувань.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.