Як правильно доглядати за кімнатними рослинами взимку – корисні поради

Кімнатні рослини, не дивлячись на те, що ростуть в оселі, також потребують підготовки й особливої уваги взимку.

З настанням холодів вони вступають у період спокою. Про те, як правильно доглядати кімнатні рослини, щоб допомогти їм добре перезимувати, пише 24 канал.

Прості поради допоможуть рослинам та зберегти свою красу. Взимку сонця стає менше, а дні коротшими. Нестача сонця може стати для рослин фатальною. Стебла стають млявими, листя стоншується та опадає. Деякі рослини можуть навіть загинути.

Тому потрібно розташувати рослини в горщиках якомога ближче до вікна. Вони найкраще почуватимуться на підвіконні зі східної та південної сторони, тому що сонце світить там найдовше навіть у похмурі дні. Важливо час від часу повертати горщики на 180 градусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоб цвіли рясно коли та як правильно пересаджувати півонії

Але навіть на найбільш сонячному місці рослина не буде поглинати багато світла, якщо листя буде покрито товстим шаром пилу. Тому взимку слід регулярно прочищати листя кімнатних рослин.

А от поливати їх навпаки потрібно менше. Взимку, коли рослини перебувають у стані спокою, їм потрібно набагато менше води та поживних речовин. Поливати рослини тільки тоді, коли побачите, що земля у горщику вже суха.

Чим менше світла потрапляє до рослин, тим нижчою має бути їх температура. Тому для більшості кімнатних рослин оптимальна температура 16 18 градусів за Цельсієм. Важливо слідкувати за протягами кімнатні рослини їх не люблять.

Потрібно докласти небагато зусиль, щоб хризантеми пережили зиму у саду і цвіли кожної осені. Хризантеми необхідно правильно посадити. Ґрунт має бути добре дренованим. Рослини найчастіше вбиває не холод, а лід навколо коріння. Це відбувається, якщо вони посаджені в ґрунт, що накопичує воду.

Інтенсивне прибирання це не лише весняна справа. Восени воно не менш важливе. Відрізняється хіба тим, що робити все слід оперативніше, аби встигнути до морозів та снігу. Особливо, враховуючи традиційну осінню дощову погоду. Gazeta.ua зібрала поради, як ефективніше прибрати навколо будинку, на подвір’ї, в саду до настання зими.