В Україну з раптовим візитом прибула глава Міноборони Німеччини – ЗМІ

Міністр оборони Німеччини Крістіна Ламбрехт прибула з візитом в Україну в ніч з 1 на 2 жовтня. При цьому про візит заздалегідь оголошено не було.

Глава німецького міністерства оборони приїхала до Одеси, де анонсувала початок поставок Україні зенітно-ракетних комплексів IRIS-T, повідомляє видання Welt.

Крім цього, в Одесі Ламбрехт оглянула німецький ЗРК Gepard, переданий ЗСУ в рамках військової допомоги, і висловила впевненість, що це озброєння дозволить Україні захищати інфраструктуру від атак Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Системи IRIS-T приїдуть восени: що це за установки ППО та як вони захистять небо України

Також Ламбрехт зустрілася з міністром оборони України Олексієм Резніковим, з яким обговорила додаткові інструменти щодо зміцнення боєздатності української армії.

“Ключовий момент зараз полягає в тому, щоб ці атаки, які націлені проти цивільного населення і використовуються для залякування і вбивств, щоб з цими повітряними атаками можна було боротися”, – підкреслила вона.

Новітні системи ППО IRIS-T будуть поставлені в Україну вже цієї осені. При цьому Німеччина передасть в чотири рази більше ЗРК, ніж планувалося спочатку.

Греція вирішила не відправляти в Україну зенітно-ракетні комплекси С-300 російського виробництва. Вони нібито дуже потрібні для підвищення обороноздатності держави.